Eseménynaptár

Aktuális hírek

  • 2017-10-24

   Szívférgesség kampány 2017. október 24 - december 8.

   tovább
  • 2015-03-03

   Elérhető új mobilapplikációnk, a PET DOKTOR!


   tovább

Hatásmechanizmus

1. HATÁSMECHANIZMUS

 

A FRONTLINE SPRAY vagy FRONTLINE SPOT ON kezelést követõen a fipronil hatóanyag behatol a bőrbe és a faggyúmirigyekben tárolódik. Ezek a faggyúmirigyek a későbbiekben raktártárként működnek, hiszen a normál faggyúkiválasztással a hatóanyag folyamatosan a bőrfelszínre és szőrre jut, így biztosít folyamatos védelmet az állat számára. A legtöbb készítmény csak akkor hat, amikor a bolha vagy a kullancs már megcsípte kedvencünket, vagyis a betegségek átadása már megtörténhetett. Ezzel szemben a FRONTLINE hatóanyaga a fipronil kontaktméreg, ami azt jelenti, hogy a bolhák és kullancsok akkor pusztulnak el, amikor a bőrfelszínen a szőrszálak között haladva érintkezésbe kerülnek a hatóanyaggal. A szer a paraziták központi idegrendszerét támadva vérszívás előtt elpusztítja az élősködőket.

 

 2. FRONTLINE SPRAY, FRONTLINE SPOT ON


A Frontline hatóanyaga, a rovarirtószerek legújabb generációjához tartozó fipronil azonnal és kíméletlenül elpusztítja a bolhákat, kullancsokat és egyéb, bőr felületén tartózkodó, ízeltlábú, külsõ élősködőket. A Frontline hatásmódja teljesen specifikus az ízeltlábúakra. Így kedvenc állatainkra és az emberre is teljesen veszélytelen. Nyulakon azonban tilos alkalmazni, mert súlyos mellékhatásokat és halált is okozhat. A fipronil kontaktméreg, a külső paraziták akkor pusztulnak el, amikor a hatóanyaggal érintkezésbe kerülnek.

FRONTLINE SPRAY

Alkalmazása:

Permetezzük a készítményt a teljes testfelületre, a flakont az állattól kb. 10-20 cm távolságra tartva. A természetes szőrnövekedés ellenében permetezzük, figyelve arra, hogy a teljes testfelület fedve legyen, vagyis a szőrzetet a készítmény teljesen átjárja. Ezáltal a termék a bőrfelületig áthatol. Az állatot letörlés nélkül hagyjuk megszáradni. A kezelés előtt és után 2 napig kerüljük a samponos fürdetést. Ezt az időszakot leszámítva különböző időjárási behatások (eső, napsugárzás) valamint a mosdatás a hatás időtartamát nem befolyásolják lényegesen.
A készítmény biztonságosan alkalmazható vemhes és szoptató kutyák, macskák és kölykeik kezelésére.


Adagolás

Rövidszőrű állatoknak: 3 ml/kg testtömeg
Hosszúszőrű állatoknak: 6 ml/kg testtömeg

A 100 ml-es flakonból 1 fújás 0,5 ml mennyiségnek felel meg, azaz 1 kg testtömegre rövidszőrű állat esetén 6, hosszúszőrű esetén 12 fújást kell számítani. A 100 ml-es flakon tartalma elegendő egy 8 kg-os, rövidszőrű eb 4 alkalommal történő kezelésére, illetve egy 4 kg-os, rövidszőrű macska 8 alkalommal való kezelésére.
A 250 ml-es flakonból 1 fújás 1,5 ml mennyiségnek felel meg, azaz 1 kg testtömegre rövidszőrű állat esetén 2, hosszúszőrű esetén 4 fújást kell számítani. A 250 ml-es flakon tartalma elegendő egy 20 kg-os, rövidszőrű eb 4 alkalommal történő kezelésére.


FRONTLINE SPOT-ON

Fipronil hatóanyagú oldat. Külsõ élősködők (bolha, kullancs, tetű) elleni irtószer, külsőleg a bőr "spot-on" kezelésére, kutyák és macskák részére


Alkalmazása:


Gyors, egyszerű kényelmes és biztonságos. A pipetta tartalmát cseppentsük a szőrt széthúzva közvetlenül a bőrre a két lapocka közé. A kezelés után 24 órával a készítmény a teljes bőrfelületen és a szőrzeten szétterjed. A kezelés előtt és után 48 órával ne fürdessük meg az állatokat. A továbbiakban eső, napsugárzás, samponos fürdetés nem befolyásolják lényegesen a védettség időtartamát. A készítmény kutya- és macskakölykök esetében egyaránt 8 hetes életkortól alkalmazható.

Adagolás: 1 pipetta a következők szerint:

Kutyák kezelésére 40-60 kg között az XL (4,07 ml), 20-40 kg között az L (2,68 ml), 10-20 kg között az M (1,34 ml), 2-10 kg között az S (0,67 ml) pipettát használjuk.
Macskák kezelésére a 0,5 ml-es pipettát használjunk. 

 

lap tetejére